open-navfaktor-logo
search
Opsadno stanje
Pojačane mjere sigurnosti: Okupljanje Prnjavorčana uoči presude Nisvetu Mujkiću u banjalučkom sudu
Pred Okružnim sudom u Banjoj Luci danas se okupila grupa Prnjavorčana uoči odluke o kazni koju će vijeće ovog suda danas donijeti Nisvetu Mujkiću (26), optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u oktobru prošle godine u kojoj je poginula 13-godišnja Vanja R. iz Prnjavora.
05.02.2021. u 12:33
get url
text

U banjalučkom sudu su pojačane mjere sigurnosti.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka tereti Mujkića da je 10. oktobra prošle godine oko 21.30 sati, u alkoholisanom stanju automobilom Golf izazvao nesreću u kojoj je poginula djevojčica. Nesreća se dogodila u ulici Laze Lazarevića u Prnjavoru, a djevojčica je u tom trenutku stajala na trotoaru. Mujkić je vozio pijan sa 2,01 g/kg alkohola u krvi i išao brzinom od najmanje 105,6 kilometara na sat, na mjestu gde je ograničenje 40.

U optužnici se navodi da se nalazio u stanju teškog pijanstva, te da je njegova upravljanja postupcima bila bitno smanjena.

Tužiteljica Željka Fabić ranije je zatražila maksimalnu kaznu za Mujkića od 15 godina zatvora, što si bila najveća kazna ikada izrečena za ovu vrstu krivičnih djela u RS.

Njegov branilac, advokat Aleksandar Jokić je, sa druge strane, tražio da sud kaznu odredi u granicama za nehatno izvršenje ovog krivičnog djela , u minimalnom iznosu. Mujkić je priznao krivicu, te izrazio žaljenje i kajanje zbog ovog događaja.

Roditelji žrtve su takođe tražili da mu se izrekne maksimalna kazna, a otac stradale djevojčice je kazao da su građani Prnjavora ogorčeni, te da traže "linč" Mujkića.

- Boje se za svoju djecu, da se ovo više ne ponovi. Narod je kivan - kazao je otac na prethodnom ročištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.