open-navfaktor-logo
search
Turizam povezuje
Pokrenuta aviolinija iz Londona za Sarajevo: Sa aerodroma na olimpijske planine
TUI, jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, pokrenula je potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.
24.01.2023. u 10:02
get url
text
Aerodrom Sarajevo
Aerodrom Sarajevo

Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboardinga i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da slete u Sarajevo i uživaju u našim olimpijskim ljepoticama, navodi se u saopćenju Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski-centra u našoj zemlji.

Odluka TUI-ja je rezultat uspješnih pregovora koje je aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju prošle godine na evropskom Routesu u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu s USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što Bosnu i Hercegovinu čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.