open-navfaktor-logo
search
Željeznice FBiH
Pokrenuta istraga zbog prevrnutih vagona u Vogošći: Penny Plus vršio istovar kontejnera
Iz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine danas je saopćeno da je jutros na industrijskom kolosijeku u Vogošći, koji za svoje potrebe koristi Penny Plus, oko devet sati došlo do prevrtanja dva teretna vagona Željeznica FBiH tovarenih kontejnerima.
26.05.2021. u 15:10
get url
text

VEZANI TEKST - Prevrnuli se vagoni teretnog voza u Vogošći, nema povrijeđenih

- Dan ranije, 25. maja u 10.30 sati kompozicija sačinjena od pet vagona tovarenih sa devet kontejnera, predata je na istovar korisniku Penny Plus. Od tog trenutka vagoni s kontejnerima su pod nadzorom korisnika Penny Plus, s obzirom na to da istovar u trenutku nesreće još nije bio završen - navode iz Željeznica FBiH.

Dodaju da su od momenta saznanja za ovaj vanredni događaj, Željeznice FBiH formirale su komisiju koja je izašla na mjesto događaja radi utvrđivanje činjeničnog stanja.

- I pripadnici MUP-a Kantona Sarajevu na mjestu događaja utvrđuju uzroke nesreće. Po okončanju svih istražnih radnji, Željeznice FBiH će obavijestiti javnost o uzrocima nesreće, kao i o visini materijalne štete na vagonima i kontejnerima - navode iz Željeznica FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.