open-navfaktor-logo
search
Zatražen pritvor
Pokušaj ubistva u Vlasenici: Ubo ga najmanje devet puta, pa nož izbacio kroz prozor toaleta
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je pritvor za S.S., osumnjičenog za pokušaj ubistva, jer je, kako ga terete, u hodniku ispred toaleta motela na području Vlasenice, najmanje devet puta ubo odnosno posjekao nožem R.D., a zatim nož izbacio kroz prozor toaleta.
17.04.2023. u 13:17
get url
text

Određivanje pritvora, kako navode iz Tužilaštva, zatraženo je od Okružnog sudu u Istočnom Sarajevu.

- S.S. se sumnjiči da je 13. aprila oko 23.10, u motelu, u hodniku ispred toaleta, počeo raspravu sa R.D., te ga više puta udario u glavu i tijelo. Sumnja se da je potom iz džepa svojih pantalona izvadio prekloni nož, koji je prethodno donio sa sobom, te ga preklopio tako da je sječivo upotrebljivo i R.D. zadao najmanje devet ubodno - sječnih rana u lijevu strane rebara, nakon čega je prekloni nož odbacio kroz prozor muškog toaleta - naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Razlozi za pritvor, dodaje se, sastoje se u tome, da, između ostalog, postoji opasnost da će osumnjičeni boravkom na slobodi imati priliku i utjecati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

- Postoje i okolnosti koje opravdavaju bojazan da će, ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, ponoviti isto krivično djelo, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna - naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.