open-navfaktor-logo
search
Akcija "Dar"
Policajci osuđeni na ukupno tri godine i šest mjeseci zbog primanja mita
Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policijske službenika Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Radenka Palangetića zbog krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi i Adisa Arnauta zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi.
11.01.2023. u 17:06
get url
text

VEZANI TEKST - Osuđen još jedan policajac iz akcije "Dar": Zbog mita dobio 19 mjeseci zatvora i pet godina zabrane rada

Palangetić je prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i pet mjeseci, dok je Arnaut osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i jedan mjesec. Istovremeno, zabranjeno im je i obavljanje posla policijskih službenika u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude.

Terete se da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od juna do polovine augusta 2020. godine prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali i primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.