open-navfaktor-logo
search
Osumnjičen za ubistvo
Policija ga nije ispitivala, učinit će to Tužilaštvo nakon što dobije advokata: Ćustendilu prijeti najmanje 10 godina zatvora
Policajac Elvis Ćustendil u toku dana će biti ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a nakon toga će za njega biti zatraženo određivanje pritvora, potvrđeno je danas za Faktor u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.
09.02.2024. u 12:03
get url
text
Elvis Ćustendil
Elvis Ćustendil

VEZANI TEKST - Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre: Policija je prije ubistva dolazila u kafić i odvela drugog gosta, a ubicu ostavila

Policijski inspektor Elvis Ćustendil (51), preksinoć oko 21 sat, u tržnom centru na Brčanskoj Malti ubio je suvlasnicu kafića Sydney Amru Kahrimanović (52) hicima iz službenog pištolja "glock". Nedugo nakon ubistva, uhapšen je u tuzlanskom naselju Sjenjak u kojem živi, a sinoć oko 21 sat predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Protiv njega je podnesen izvještaj o krivičnom djelu ubistvo po Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine član 166, stav dva, što znači da mu prijeti najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Osumnjčenog za ubistvo, rečeno nam je u Tužilaštvu, nije ispitivala policija i njegovo ispitivanje će obaviti nadležni tužilac. Prije nego što pristupi ispitivanju, Ćustendilu mora biti određen advokat po službenoj dužnosti, a procedura za to je pokrenuta i čeka se odluka Kantonalnog suda u Tuzli.

Zbog težine krivičnog djela, policijski inspektor mora imati advokata prije nego što tužilac pristupi ispitivanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.