open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Policija izvršila raciju u sarajevskom klubu Trezor, pronađena droga i oružje
Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tokom noći su izvršili raciju u ugostiteljskom objektu "Trezor" u sarajevskoj ulici Kranjčevića gdje su zatekli 100 osoba, a uhapšeno je osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela.
07.11.2021. u 12:04
get url
text

Ova informacija potvrđena je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

- Uhapšeno je osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela, i to sedam zbog sumnje da su počinili krivična djela iz člana 239. KZ FBIH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), a jedna osoba zbog sumnje da je počinio krivično iz člana 238. KZ FBIH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga). Kod njih je pronađena i privremeno oduzeta određena količina raznih vrsta droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena – navode iz MUP-a KS.

Droga je izuzeta u sklopu izvršenog uviđaja, koji je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

- Kod jedne osobe je pronađeno hladno oružje i protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje. Tokom navedenih aktivnosti inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policijski službenici u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornom licu prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekat zatvoren – navode također.

Uhapšeni su smješteni u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će se tokom dana nad njima izvršiti kriminalistička obrada.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.