open-navfaktor-logo
search
Identifikovan
Policija raspisala potragu za osumnjičenim za napad na župnika u Kaknju, našli ukradeni novac i dukate
Policajci MUP-a Zeničko-dobojskog kantona identifikovali su Luku Čokaru (2001) iz Kaknja kao osumnjičenog za razbojništvo i napad na župnika crkve Sv. Petra i Pavla u Kaknju, koji se dogodio 2. septembra.
29.09.2023. u 12:17
get url
text

Policajci MUP-a ZDK su jučer su u saradnji sa kolegama iz MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi Luka Čokara na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potječu iz razbojništva nad župnikom crkve u Kaknju. Pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom "Vlasništvo Župe Kakanj".

S obzirom na to da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara, za njim je raspisana operativna potraga s ciljem njegovog lociranja i hapšenja.

- Budući da se osumnjičeni još nalazi u bjekstvu, Uprava policije MUP-a ZDK poziva sve građane koji imaju saznanja o njegovom kretanju da kontaktiraju policijske službenike pozivom na broj 122 ili neposrednim obraćanjem policijskim službenicima na terenu - saopćili su iz MUP-a ZDK, te uz saglasnost tužioca objavili fotografiju osumnjičenog.

VEZANI TEKST - Maskirani razbojnik vezao župnika u Kaknju, prijetio mu nožem i opljačkao

Podsjetimo, Policijskoj stanici u Kaknju 2. septembra u 21:05 sati prijavljeno je razbojništvo počinjeno na štetu župnika crkve Svetog Petra i Pavla, u ulici Mehmeda Skopljaka, općina Kakanj. Počinilac je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Odmah nakon izvršenog uviđaja pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.