open-navfaktor-logo
search
Šteta 160.000 KM
Policija traga za Srbijancem osumnjičenim za 34 krađe u Banjoj Luci
Banjalučka policija podnijela je izvještaj protiv D. R. iz Srbije, zbog sumnje da je počinio 34 krivična djela teška krađa. Policija traga za osumnjičenim koji je u bjekstvu, a utvrđeno je da je ukupna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima oko 160.000 KM.
28.03.2023. u 14:41
get url
text

- U okviru operativne akcije kodnog naziva "Silver", a koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, policijski službenici su došli do saznanja da se D. R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 krivična djela teška krađa izvršena na području Grada Banja Luka u periodu od 1. januara do 5. marta 2023. godine - saopćeno je iz PU Banja Luka.

D. R. se sumnjiči da je provaljivao u kuće i stanove na području Banje Luke, odakle je krao novac i razne vrijedne predmete.

Pretresom stana i drugih prostorija u Banjoj Luci, kao i vozila marke "opel" koje je koristio D. R., pronađenje 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet, a radi se o zlatnom i srebrnom nakitu, ručnim satovima, telefonima, oružju i odijevnim predmetima. Svi predmeti se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.