open-navfaktor-logo
search
PU Doboj
Policija u Modriči pronašla drogu i uhapsila tri osobe: Dvojicu zatekli kako uzimaju kokain u automobilu
Policajci iz Modriče u subotu su uhapsili G. G, N. N. i G.К, svi sa područja Modriče, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.
11.09.2023. u 10:43
get url
text

Kako je saopćeno iz PU Doboj, policajci su uočili G. К. i G. G. da u parkiranom vozilu koje je u vlasništvu N. N. konzumiraju kokain, te su od njih oduzeli tri vrećice sa 2,2 grama droge.

Isti dan na osnovu naredbe Osnovnog suda u Modriči izvršen je pretres njihovih porodičnih kuća, automobila i ugostiteljskog objekta koji pod zakupom koristi G. К.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto: dvije vrećice marihuane ukupne težine 85,5 grama, jedna posuda za konzumiranje marihuane – tzv. bong, jedna kutija od cigareta sa marihuanom ukupne težine 1,3 grama, četiri vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije ukupne težine od 4,9 grama, jedna folija sa marihuanom ukupne težine 1,1 grama, jedna slamčica sa ostacima bijele praškaste materije, jedan držač za sim kartice sa ostacima bijele praškaste materije, jedna vrećica sa ostacima marihuane, četiri ostatka ručno spravljene cigarete, tri cigarete djelimično korištene sa nepoznatim sadržajem i dvije vrećice sa ostacima bijele praškaste materije.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv navedenih Okružnom javnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.