open-navfaktor-logo
search
"Ludnica" u Šepku
Policija zna ko je: Na dvije pumpe oteo dva auta, jednim udario stanicu za plin, drugim probio rampu na granici
Policija traga za razbojnikom koji je u mjestu Šepak kod Zvornika protekle noći ukrao dva vozila.
10.08.2022. u 16:36
get url
text

On je najprije na benzinskoj pumpi "Nešković" ukrao "audi", a potom se njime zakucao u aparat za plin, koji je počeo curiti.

Radi se, inače, o benzinskoj pumpi gdje se 2019. godine dogodila eksplozija u kojoj je jedna osoba poginula, a više ih je povrijeđeno.

U momentima krađe, u "audiju" je bila žena, dok je vozač tog automobila bio napolju i sipao je gorivo.

- U tom momentu, bandit dolazi, te ulazi u vozilo, a žena koja je bila na mjestu suvozača istrčala je vani. Vidjevši šta se dešava, vlasnik "audija" pritrčava i hvata za volan, u namjeri da lopova spriječi, ali u tome nije uspio. Lopov počinje da vozi, a vlasnik vozila pritomje povrijeđen. "Audi", za čijim volanom je bio lopov, nije puno odmakao, već udara u sprave za plin, usljed čega dolazi do curenja plina - ispričali su izvori "Nezavisnih novina".

Ovaj slučaj potom je, poput akcionog filma, dobio i novi zaplet. Ukradeni "audi" usljed udara u aparat je stao.

U međuvremenu, nailazi slučajni prolaznik u passatu, u koji sjedaju vlasnik ukradenog "audija" i njegova saputnica, te ih je prevezao do druge, obližnje benzinske pumpe, kako bi zatražili pomoć.

- Ali, lopov, koji je ukrao "audi", pošto mu je taj automobil stao, sada pješke dolazi i do susjedne pumpe, te krade "passat" kojim su se ovi dovezli - pojašnjava sagovornik "Nezavisnih novina".

Ubrzo je na mjesto događaja stigla Hitna pomoć, da pomogne povrijeđenom vlasniku "audija", a pristigli su i vatrogasci na pumpu gdje je curio plin.

Policija se istovremeno uhvatila posla i identifikovala osumnjičenog za ovo filmsko razbojništvo, te za njim i dalje traga, a sumnja se da je pobjegao u Srbiju.

Portal Srpskainfo piše kako je razbojnik ukradenim vozilom probio obje rampe na graničnim prelazima BiH i Srbije i pobjegao.

- Policijski službenici PU Zvornik preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju razbojništva i pronalasku V. T. iz Kozluka, osumnjičenog za ovo krivično djelo - naveli su iz Policijske uprave Zvornik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.