open-navfaktor-logo
search
Prijeti mu pet godina
Pomagao u skrivanju osuđenika za šverc droge: Optužen Goran Lajić iz Bosanske Gradiške
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Lajića (31) iz Bosanske Gradiške zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, za šta je zaprijećena kazna zatvora od preko pet godina.
22.09.2022. u 14:49
get url
text

Lajić je uhapšen u avgustu ove godine zajedno sa Željkom Erceg, dok se za njenim suprugom Davorom Ercegom traga i za njim je raspisana potjernica.

Bračni par Erceg je hapšen u akciji Vitorog u februaru 2019. kada je zaplijenjeno oko 53,5 kilograma skanka, kokain i oružje. Oboje su osuđeni na zatvorske kazne jer su se kao pripadnici kriminalne grupe bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge.

Nakon sporazuma sa tužilaštvom, Željka Erceg je osuđena na dvije, a Davor Erceg na četiri godine i šest mjeseci zatvora, ali se nisu pojavili na izdržavanju kazne.

Prema navodima iz optužnice protiv Lajića, on se tereti da je, zajedno sa D.Z., 23. avgusta ove godine u Bosanskoj Gradišci, na za sada neutvrđenoj lokaciji, krio Davora Ercega znajući da je ovaj pravosnažno osuđen i da je za njim raspisana potjernica, kao i da su preduzimali druge radnje sa ciljem da mu pomognu da ne ode u zatvor.

U optužnici je navedeno da je Lajić 23. avgusta svojim vozilom odvezao Davora Ercega u naselje Pendrek u Bosanskoj Gradišci, a potom po njegovom naređenju otišao po Ercegovu torbu i lične stvari u namjeri da mu ih odnese, a kako bi mu omogućio dalje skrivanje i izbjegavanje izvršenja kazne.

Međutim, u tome su ga spriječili policajci iz Bosanske Gradiška koji su ga uhapsili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.