open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Porodica u suzama dočekala presudu: Bogdanu Vajukiću 11 godina zatvora za ubistvo starca
Bogdan Vajukić (23) iz Laktaša osuđen je danas u ponovljenom postupku u Okružnom sudu Banja Luka na 11 godina zatvora zbog ubistva Gojka Veselića (76) koje se desilo u januaru prošle godine.
19.09.2022. u 14:38
get url
text

Vijeće banjalučkog suda odlučilo je i da porodica oštećenog odštetu ostvari u parnici, a na prethodnom ročištu tražili su odštetu od 40.000 КM.

- Mi se nikada nećemo pomiriti sa onim što je učinjeno. Meni je i ovog momka žao. Nadamo se da će kazna imati rehabilitacionog uspjeha, ali me strah zbog njegovog psihološkog profila da ne ponovi djelo. Svjesni smo da vjerovatno nećemo dobiti odštetu, ali nama to nije ni važno. Nema tog novca koji može nadoknaditi ovaj gubitak i svu bol koja nam je nanesena - kazala je kćerka žrtve Dijana Petković.

Vrhovni sud RS-a je u julu ove godine ukinuo presudu Vajukiću na deset godina zatvora kojom ga je u prvostepenom postupku Okružni sud Banja Luka osudio za krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom, te tako prekvalifikovalo djelo, s obzirom na to da ga je optužnica teretila za teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način.

Optužnica je teretila Vajukića da je 24. januara 2021. godine u periodu od 18.30 do 19.30 sati, u mjestu Koljani, općina Laktaši, u porodičnoj kući Veselića došlo do verbalnog sukoba između žrtve i optuženog.

Vajukić je zatim fizički napao starca i više puta ga udario zatvorenim pesnicama u predjelu glave i tijela, te mu "prignječio" grudni koš i trbuh.

Žrtvi je tako izazvao poremećaj disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara i nagnječenja pluća, te druge povrede usljed čega je nastupila smrt Veselića.

U optužnici se dodaje da se Vajukić narednog dana vratio u kuću gdje je pronašao tijelo, skinuo mu donji veš, i bacio ga u bunar u dvorištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.