open-navfaktor-logo
search
Slučaj u Pennsylvaniji
Posvađali se zbog njege mačke i troškova za veterinara: 84-godišnjak pretukao suprugu nasmrt
Barton Seltmann (84) iz američke savezne države Pennsylvanije optužen je za ubistvo svoje supruge nakon svađe oko finansijskog troška za veterinarsku njegu njihove mačke.
30.11.2023. u 13:44
get url
text
Barton Seltmann, ubio suprugu, svađa oko mačke
Barton Seltmann, ubio suprugu, svađa oko mačke

Barton Seltmann uhapšen je u utorak nakon što je policija pronašla njegovu suprugu, Margaret Seltmann (85), mrtvu, piše NBC News.

- Par se svađao oko novca za veterinarsku njegu njihove mačke, a u jednom trenutku verbalni sukob postao je fizički. Dokazi pronađeni na mjestu događaja pokazuju da je žrtva više puta udarena u glavu dok je ležala na podu u kuhinji - saopćila je policija.

Vlasti navode da je Seltmann nakon inicidenta sam nazvao hitnu da prijavi ženu koja ne reaguje. Kada su stigli, policajci su pronašli muškarca na stražnjem trijemu s krvi na rukama, licu i odjeći.

NBC Philadelphia je izvijestio da je Barton Seltmann u početku rekao operaterima 911 da vjeruje da mu je žena mrtva i da ju je neko "prebio". Kasnije je rekao da je svoju suprugu nasmrt pretukao nakon što je ona zgrabila nož i prijetila mu da će ga ubiti, javila je stanica.

Seltmann je rekao da je zgrabio stolicu i gurnuo je u svoju ženu. Rekao je istražiteljima da je njegova supruga potom pala i udarila glavom o pod.

Također, rekao je da nije vidio nož u ruci svoje supruge, ali ju je ipak više puta udarao, a zatim koristio svjećnjak te je udario u glavu. Istražitelji su ispod tijela Margaret Seltmann pronašli mali kuhinjski nož.

Forenzički patolog iz ureda mrtvozornika okruga Montgomery utvrdio je da je uzrok smrti žene bila povreda glave tupim predmetom, a način njene smrti je ocijenjen kao ubistvo, saopćilo je okružno tužilaštvo. 

Seltmann je optužen za ubistvo prvog i trećeg stepena. Pripremno ročište zakazano mu je za 5. decembar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.