open-navfaktor-logo
search
Slijedi obnova
Potpisan ugovor o prodaji hotela Igman firmi The Place
U Kantonalnoj agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo danas je potpisan ugovor o prodaji hotela Igman između prodavca - direktora KJP "ZOI '84" d.o.o. Sarajevo Jasmina Mehića, predstavnika kupca - direktora firme The Place d.o.o. Emira Granova, te direktora Kantonalne agencije za privatizaciju KS Adnana Jašarevića.
04.02.2022. u 17:18
get url
text

Predstavnik kupca, direktor Granov zahvalio se Komisiji, Agenciji, ZOI-ju i ministru privrede KS Adnanu Deliću na uspješno realiziranoj saradnji i besprijekornom procesu privatizacije ovog hotela.

- Potpisivanjem ugovora o prodaji, odnosno kupovini hotela Igman označili smo početak jedne uspješne saradnje. Naše vizije nisu vezane samo za hotel koji smo kupili i koji mislimo obnoviti, nego su daleko veće od onoga na šta nas danas potpisani ugovor obavezuje - istakao je Granov.

Dodao je da su u stalnim kontaktima s ministrom Delićem, ZOI-jem i drugim nadležnim institucijama.

- Imamo veliku šansu, veliki potencijal i kao grupacija smo spremni da ulaganjima obogatimo turističke sadržaje na ovoj planini, jer nije dovoljno obnoviti ovaj objekt, potrebno je imati sadržaje koji će privući klijentelu na Igman. Mi smo zainteresirani i za neke druge projekte, nedavno smo imali sastanke s načelnikom Ilidže, jer smo zainteresirani za vertikalne transporte, kako bi klijentelu iz Sarajeva doveli na planine - naveo je Granov.

Kazao je i da je dosta predradnji već završeno, te da paraleno rade na izradi idejnog koncepta budućeg izgleda hotela Igman.

Direktori Mehić i Jašarević istakli su da će učiniti sve neophodno da se ova investicija uspješno realizira.

Ministar Delić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, istakao je da je ovo historijski dan jer je ovo prva privatizacija nakon deset godina u Agenciji za privatizaciju KS, što ide u prilog činjenici izmjene zakona o Agenciji za privatizaciju i dodavanje nadležnosti vezanih za investicije i korištenje sredstava EU fondova.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo konačno pronašli pravog kupca za hotel Igman i to 30 godina od njegovog rušenja. Vjerujem da će investitori uložiti daleko više nego što je to formalno ugovorom dogovoreno i da će ovo biti jedan od najatraktivnijih destinacija u Evropi - naglasio je ministar Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.