open-navfaktor-logo
search
Šantićeva ulica
Potuklo se više maloljetnika ispred škole u Mostaru, oglasilo se i Ministarstvo
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se saopćenjem za javnost povodom tuče više maloljetnih osoba koja se dogodila u srijedu ispred Srednje mašinsko-prometne škole u Šantićevoj ulici u Mostaru. 
06.03.2024. u 14:36
get url
text

- Ministarstvo osuđuje napad na učenike JU Srednje mašinsko-prometne škole, kao i svaki oblik nasilja nad učenicima i nastavnicima. Pozivamo i očekujemo od nadležnih organa da poduzmu sve zakonom predviđene radnje kako bi počinioci ovog napada bili otkriveni i adekvatno sankcionirani - saopćeno je iz resornog ministarstva i dodano.

- Neprihvatljiv je bilo koji oblik nasilja u našoj zajednici, a u obrazovnim ustanovama moramo imati nultu stopu tolerancije prema nasilju.

Ministarstvo će, kako su naveli, uložiti sve napore kako bi se spriječilo nasilje nad učenicima i prosvjetnim radnicima.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić rekao je Feni da se radi na utvrđivanju identiteta učesnika u tuči te da nema informacija o tome ima li povrijeđenih osoba.

Kako je dodao, za sada nema informacija o materijalnoj šteti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.