open-navfaktor-logo
search
Upucao ga iz pištolja
Predložen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva šefa Kluba zastupnika SDS-a Miladina Stanića
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je da se odredi pritvor Petru Staniću (69) iz Prnjavora zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
02.08.2021. u 16:48
get url
text

Osumnjičeni je u subotu oko 16.55. sati, u mjestu Кremna, zaseok Piplići, općina Prnjavor, pucao iz pištolja u namjeri da ubije Miladina Stanica, inače šefa Kluba zastupnika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a. Stanić je tom prilikom zadobio tjelesnu povredu.

- Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje, za koje nema oružni list odnosno, dozvolu za držanje - saopćeno je iz tužilaštva.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija Okružnog suda Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.