open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Predložen pritvor za Admira Arnautovića Šmrka, osumnjičenog za organizirani kriminal
Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog uhapšenog u akciji MUP-a KS, po nalogu Tužilaštva BiH.
22.09.2022. u 12:38
get url
text

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičenog Admira Arnautovića, zvanog Šmrk,  rođenog 1980. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Mjera pritvora predložena zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca te nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

VEZANI TEKST - U Sarajevu uhapšeni Admir Arnautović Šmrk i policajac iz DKPT-a

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjiči, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga kokain, spid i marihuana sa područja zemlja EU-a, zapadnog Balkana,  kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima.

U Sudu BiH održano je ročište na osnovu prijedloga na kojem je tužilac prezentovao pritvorske razloge u ovom predmetu; saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.