open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Prijeteći sjekirom oteli novac, mobitel i lančiće: Razbojnicima s Crnog Vrha 57 mjeseci zatvora
Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Sarajevu oglasio je krivim Mahira Smailovića i Hikmeta Pandžića zbog krivičnog djela razbojništvo.
13.01.2022. u 15:53
get url
text

Kako je saopćilo Tužilaštvo KS, Mahir Smailović osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, dok je Hikmet Pandžić osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora.

- Osuđeni su da su 17. augusta 2021. godine u periodu od 11 12.30 sati, u sarajevskom naselju Crni vrh, zaprijetili sjekirom osobi inicijala E. H., na način da je Mahir Smailović uzeo sjekiru i držeći je u ruci usmjerenu prema oštećenom, povišenim tonom mu se obratio riječima: "daj pare", što je kod istog izazvalo osjećaj bojazni za vlastiti život, pa kada je odgovorio da nema novca, Hikmet Pandžić mu je počeo preturati po torbi, gdje je pronašao, oduzeo i prisvojio novac u iznosu od 100 KM i mobilni telefon marke "Sony Xperia". Također mu je Mahir Smailović oduzeo i prisvojo dva lančića srebrne boje sa privjescima. Time su za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu oko 250 KM - navedeno je iz Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.