open-navfaktor-logo
search
Banjalučko tužilaštvo
Prijeti mu 10 godina zatvora: Za nasilnika koji je zapalio suprugu predložen pritvor
Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor Branislavu Stanivukoviću (43) iz Srpca sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.
22.07.2020. u 12:15
get url
text

Stanivuković je osumnjičeni da je prekjučer oko 9.30. sati mjestu Aleksandrovac, nakon verbalnog sukoba, polio bezninom i zapalio nevjenčanu suprugu M. M. (33) koja je zadobila teške povrede opasne po život.

Tužilac je uputio prijedlog za pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela. Također, tužilac smatra da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda, odnsono uznemirenjem javnosti. 

- O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci - saopćeno je iz banjalučkog Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.