open-navfaktor-logo
search
Zadržan u Tužilaštvu
Prilikom pretresa napao policajce: FUP u Sarajevu uhapsio dilera heroina
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u subotu čerdesetosmogodišnjeg Z. R. iz Sarajeva zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, te napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
31.01.2022. u 12:54
get url
text

Kako je saopćeno iz FUP-a, radi se o osobi odranije poznatoj policijskim i pravosudnim organima.

FUP je, naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pretresao pokretnu i nepokretnu imovinu osumnjičenog i tom prilikom policajci su pronašli određenu količinu heroina, vatreno oružje, municiju, kao i druge predmete koji se mogu koristiti u krivičnom postupku.

Prilikom pretresa stana, Z. R. je fizički napao policajce FUP-a i tom prilikom su jednom od njih nanesene lakše tjelesne povrede.

Uhapšeni je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nakon što je ispitan, postupajući tužilac zatražio je od Općinskog suda u Sarajevu da mu odredi jednomjesečni pritvor.

- Pritvor za osumnjičenog Z. R. zatražen je zbog bojazni da će ometati istragu i utjecati na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - kazala nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

Sumnjiči se da je određeni vremenski period u cilju stjecanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodio, pakovao, te je dalje stavljao u promet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.