open-navfaktor-logo
search
Mlađi inspektori
Promovirana sedma generacija kadeta SIPA-e
Prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure
25.09.2018. u 18:41
get url
text

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru danas je održana promocija sedme generacije kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) za sticanje čina mlađi inspektor.

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure, kadeti su uspješno završili četveromjesečnu osnovnu policijsku obuku koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM).

Direktor AEPTM-a Branko Vukoja uručio je za 20 polaznika osnovne policijske obuke drugog nivoa certifikate o završenom školovanju.

Uspješan završetak osnovne policijske obuke kadetima je čestitao direktor SIPA-e Perica Stanić i poželio mnogo sreće i uspjeha u budućem radu, te najavio da će ova generacija kadeta svečanu zakletvu položiti 10.10.2018. godine u prostorijama SIPA-e. Kadetima su čestitke uputili Branko Vukoja, direktor AEPTM-a i Mate Miletić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH.

Promociji kadeta SIPA-e prisustvovali su brojni predstavnici svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti, te predstavnici sigurnosnih institucija BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.