open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Protiv Dragana Cerovca izmijenjena optužnica
On se  više ne tereti da je bio član organizovane grupe odbjegle braće i kik – boksera Miljana i Ljubana Vidovića
24.12.2019. u 16:09
get url
text

Protiv Dragana Cerovca (24) iz Loznice, koji je bio osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog učešća u otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine, a kojem je Vrhovni sud RS ukinuo presudu i postupak vratio na novo suđenje, izmijenjena je optužnica. On se  više ne tereti da je bio član organizovane grupe odbjegle braće i kik – boksera Miljana i Ljubana Vidovića.

Tužilaštvo RS je na početku ponovljenog postupka Cerovcu u banjalučkom Okružnom sudu izmijenilo  optužnicu koja ga sada tereti za blaži oblik krivičnog djela.

Izmijenjenom optužnicom Cerovca terete da je u maju 2018. godine  dovezao Miljana Vidovića  iz Loznice u u Bijeljinu i s njim otišao u jedan kafić gdje su se već nalazili Ljuban Vidović i žrtva otmice, kao i da je učestvovao u drugim radnjama, uglavnom vožnji  braće Vidović i žrtve sa jednog mjesta na drugo.

Optužen je da je znao da Vidovići na silu tjeraju Jakovljevića da na svoju štetu sačini  ugovor o pozajmici od 16.000 maraka zbog navodnog duga od oko 4.000 KM koji nije vratio. Vrhovni sud RS je početkom decembra ove godine ukinuo prvostepenu presudu Cerovcu, te je predmet vraćen Okružnom sudu u Banjoj Luci na novo suđenje.

Oštećeni Jakovljević je, tokom prvog sudskog postupka, Cerovca čak amnestirao od krivičnog gonjenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.