open-navfaktor-logo
search
Možete pregovarati
Provjerite koliko za isplatu gotovine sa svog računa morate platiti banci
Prilikom otvaranja računa u banci svaki klijent mora dobro proučiti šta i koliko za svoje usluge naplaćaju banke jer ako prouče cjenovnike usluga u 15 banaka u Federaciji Bosne i Hercegovine, mogu uštedjeti pogotovo privatne male firme.
04.08.2021. u 07:35
get url
text
Marka
Marka

Uštedjeti možete mnogo jer kada sa računa firme dižete novac, to vas može koštati od jedne do 100 maraka. Samo Procredit banka za isplatu gotovog novca sa računa firme ne naplaćuje ništa, podaci su Agencije za bankarstvo FBiH.

Evo koje su cijene usluga isplate gotovog novca na zvaničnoj stranici Agencije za bankarstvo FBiH.

Banke za isplatu gotovine naplaćuju u minimalnom iznosu od jedne marke pa maksimalno do 100 maraka, kao što je slučaj u Privrednoj banci. Ili od šest do 100 maraka u Raiffeisen banci. Na drugom mjestu je Bosna Bank international (BBI) koja za isplatu gotovog novca naplaćuje od jedne do 50 maraka.

Ostale banke u Federaciji uglavnom naplaćuju ovu uslugu od jedne, dvije, pet, deset ili 20 maraka.

- Svaki klijent koji otvara račun u bilo kojoj banci može pregovarati o uvjetima, odnosno o cjenovniku naplate usluga i ostalih pogodnosti. Na kraju može birati u kojoj ćete banci otvoriti račun, odnosno gdje se klijentu nude najbolji uvjeti – kazao nam je Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.