open-navfaktor-logo
search
Bijela kuća
Prvi nastup Trumpa nakon COVID-a: Program demokrata je socijalistički, i više od toga, komunistički
Donald Trump održao je danas govor sa balkona Bijele kuće, što je njegovo prvo javno obraćanje otkako je zaražen koronavirusom.
10.10.2020. u 21:09
get url
text

Trump se dotakao debate s protivkandidatom Joeom Bidenom, govorio je o gradnji zida, odnosu prema policiji, ratovima u inostranstvu...

- Ne možemo dozvoliti da postanemo socijalistička nacija. Pobijedit ćemo grozni kineski virus. Imamo jake terapije i vakcina dolazi u rekordnom vremenu. Kroz moć američkog duha, nauka i medicina će se riješiti kineskog virusa. Nestat će uz vakcinu i lijekove - počeo je Trump.

Pospani Joe Biden ne može voditi zemlju, nastavio je, poslove su poslali u Kinu, a mi ih vraćamo.

- Zid je 380 milja dug i uskoro će biti gotov. Zarobili su nas u neozbiljne ratove godinama. Prodaju vas donatorima s Wall Streeta. Crnci i hispanoamerikanci odbacuju radikalnu socijalističku ljevicu i prihvataju proameričku agendu - rekao je Trump.

Za policiju, za prosperitet, za poslove, rekao je Trump, i naglasio da mora postojati zakon i red.

- Ako ljevica pobijedi pokrenut će pohod protiv snaga sigurnosti i to su već uradili, na nivou kao nikada ranije. Tokom debate rekao sam Bidenu da kaže provedba zakona, a izvukao ga je voditelj - rekao je Trump.

Predsjednik SAD-a je rekao da sada osjeća tri puta više entuzijazma nego četiri godine ranije.

- Oni nemaju entuzijazma. Izašle su ankete i 56 posto ljudi smatra da je u boljoj poziciji, tokom pandemije, nego što su bili prije četiri godine. Razmislite o tome. To je Gallupova anketa. Domovi i crkve hispanoamerikanaca i crnaca su spaljeni i opljačkani od ljevičarskih fanatika. Biden ih zove mirni demostaranti - rekao je Trump.

On se zahvalio zajednicama koje rade sa snagama reda i ustvrdio da ga sve snage reda u zemlji podržavaju.

- Isušujemo močvaru kao niko u historiji. Upućujemo poruku svim policajcima, svim rasama i bojama, svim Amerikancima, volimo vas i podržavamo. Posao policajaca je težak i opasan. Program demokrata je socijalistički i više od toga, komunistički, to je to. Obećao sam više prilike, pravednosti, prosperiteta i sigurnosti za zajednice hispanoamerikanaca i crnaca, a to je platinumski plan koji će donijeti poslove - rekao je Trump.

Da nije bilo pandemije, vidjeli bi brojeve za nepovjerovati, kakvi nikada nisu viđeni.

- Uradio sam najviše za zajednicu crnaca od Abrahama Lincolna. Počinjemo najveći ekonomski oporavak. Kreirali smo 11,4 miliona poslova u četiri mjeseca. SAD je vidjela najmanji pad ekonomije od svih velikih nacija u svijetu. Morate glasati. Imamo odlične ankete - rekao je Trump.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.