open-navfaktor-logo
search
Epidemija
Prvi slučaj koronavirusa u Vatikanu
Vatikan je u petak rekao da je pacijent, koji je primljen u njihove zdravstvene službe, pozitivno testiran na koronavirus, što je prvi slučaj u ovoj najmanjoj državi na svijetu.
06.03.2020. u 13:39
get url
text

Ovo otkriće je epidemiju koronavirusa donijelo u srce glavnog grada Italije, najteže pogođene evropske zemlje. Broj smrtnih slučajeva u Italiji, gdje je virus pogodio uglavnom sjever zemlje, bio je 148 u četvrtak.

Glasnogovornik Vatikana rekao je da je slučaj dijagnosticiran u četvrtak i da su usluge u vatikanskim klinikama obustavljene radi izolacije područja, prenosi Reuters.

Većina zaposlenih u Vatikanu, koji koriste njihove zdravstvene usluge, žive u Italiji s druge strane vatikanskih zidina u prijestolnici.

Bruni nije dao detalje o tome je li osoba koja je pozitivna na virus zaposlenik ili pripadnik relativno malobrojnog svećenstva ili stražara koji žive unutar zidina.

Vatikan je rekao da je papa Franjo, koji je prvi put u tokom svog papinstvu otkazao povlačenje u korizmi, i sam prehlađen, ali "nema simptome povezane s drugim patologijama."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.