open-navfaktor-logo
search
Uz podršku Vlade HNK
Pušten u rad pogon za preradu maslina u Neumu
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Neveko Herceg u ponedjeljak je u Neumu pustio u rad pogon za preradu maslina.
17.10.2022. u 15:22
get url
text

Tom prilikom Herceg je istaknuo kako Vlada HNK prepoznaje i snažno podržava sve ideje koje će, u konačnici, značajno utjecati na ubrzan razvitak privrede, ujedno dajući snažan zamah rastu i snaženju lokalne sredine u kojoj su sami projekti realiziran, saopćeno je iz Vlade HNK.

Dodao je kako je za realizaciju neumskog pogona za preradu maslina Vlada HNK izdvojila značajan novac te da sami pogon ima kapacitete koji mogu zadovoljiti potrebe ovdašnjih maslinara.

- Ovim je pitanje otkupa i prerade, kao jedno od najbitnijih pitanja za proizvođače, uglavnom riješeno, a ukoliko tržište bude tražilo dodatno širenje kapaciteta, Vlada će i za to imati razumijevanja i sluha. Ključna odrednica Vlade kojoj sam na čelu jest njeno puno opredjeljenje biti Vladom svih naših gradova i općina, cijelog našeg kantona, od Ivana do Ivanice. To smo, kroz proteklih gotovo osam godina, višestruko potvrdili i djelima dokazali. Zato, i u ovoj prilici, ističem kako Neum, ali i sve druge općine i gradovi u HNK, i u meni lično i u kantonalnoj vladi imaju i imat će istinskog prijatelja i partnera koji je spreman, zajedničkim naporima, predano raditi na stvaranju boljih uvjeta za život svakoga našeg sugrađanina - poručio je Herceg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.