open-navfaktor-logo
search
Upozorenje iz Moskve
Putin: NATO priprema napad na Rusiju, to bi potaknulo upotrebu nuklearnog oružja
Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se danas u Moskvi tamošnjoj Federalnoj skupštini, ali i svjetskoj javnosti, poslavši znakovite poruke.
29.02.2024. u 11:22
get url
text

- Zapadna Rusija mora biti "odgovarajuće zaštićena" nakon proširenja NATO-a na Švedsku i Finsku. Snage NATO-a pripremaju napad na ruski teritorij koristeći najučinkovitije snage za to - poručio je Putin.

Istakao je kako Moskva ima adekvatan odgovor na takav eventualni napad.

- Sudbina bilo koje zemlje koja napadne Rusiju bila bi mnogo tragičnija od svega s čim se ta zemlja prije suočila. Moraju shvatiti da mi također imamo oružje, oružje koje bi ih moglo poraziti na njihovom teritoriju. Takav potez mogao bi potaknuti upotrebu nuklearnog oružja - naglasio je Putin.

Dodao je kako "bez Rusije nema čvrstog mira u svijetu". Putin je pozdravio ogromnu podršku stanovništva Rusije za ono što on naziva "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini.

Prema njegovim riječima, Moskva je spremna za dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama o strateškoj stabilnosti, ali je odbacio bilo kakve pokušaje da se Rusija natjera na pregovore.

Putin je tokom svog govora spomenuo da je Rusija koristila napredne sisteme naoružanja, uključujući hipersonične rakete "cirkon", i da ima vojnu prednost u Ukrajini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.