open-navfaktor-logo
search
Invazija na Ukrajinu
Putin pozvao ukrajinsku vojsku da izvrši državni udar: Lakše je sa vama, nego sa neonacistima i narkomanima
Kako prenosi BBC predsjednik Rusije Vladimir Putin poziva ukrajinske vojnike da se okrenu protiv svoje vlade! On se obraća ruskom Vijeću sigurnosti i indirektno, ukrajinskoj vojsci.
25.02.2022. u 16:18
get url
text

Kaže da su Banderovci - što se odnosi na antisovjetskog borca ​​iz Drugog svjetskog rata Stepana Banderu - i takozvani neonacisti "postavili teško naoružanje uključujući sisteme za višestruko lansiranje raketa" u gradovima, uključujući Kijev i Harkov.

- Desničari i neonacisti u Ukrajini postavljaju teško oružje, raketne sisteme u centrima većih gradova, Kijevu i Harkovu - dodao je on. 

- Nacisti u Ukrajini djeluju kao teroristi i to u Kijevu i Harkovu - istakao je. 

 - Preuzmite vlast u svoje ruke. Čini se da će nam biti lakše sklopiti dogovor s vama nego s ovom bandom narkomana i neonacista - poručio je.

"Neonacisti" je izraz koji predsjednik Putin redovno koristi da ismijava ukrajinsku vladu. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji je Jevrej, odbacio je taj izraz.

- Ponašaju se kao teroristi širom svijeta, štiteći ljude kako bi optužili Rusiju da uzrokuje žrtve među mirnim stanovništvom. Pouzdano se zna da se sve ovo dešava po preporukama stranih konsultanata, prije svega američkih savjetnika - rekao je Putin. 

Potom je još jednom obratio se ukrajinskim vojnicima. 

- Još jednom se obraćam vojnicima ukrajinskih oružanih snaga: ne dozvolite neonacistima i banderovcima da koriste vašu djecu, vaše žene i starce kao živi štit. Preuzmite vlast u svoje ruke. Izgleda da ćemo se lakše dogovoriti nego s onom bandom narkomana i neonacista u Kijevu - poručio je ruski predsjednik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.