open-navfaktor-logo
search
Voditelj TV emisije
Putinov propagandist predložio nuklearne napade na tri članice NATO-a
Vladimir Solovjov, poznat kao jedan od glavnih propagandista Kremlja, šokirao je javnost svojim prijedlogom nuklearnog napada na tri članice NATO saveza - Francusku, Njemačku i SAD.
09.03.2024. u 08:17
get url
text

Ideju je iznio u svojoj televizijskoj emisiji "Večer sa Vladimirom Solovjevom".

Gosti u emisiji, među kojima je bio i Andrej Sidorov, zamjenik dekana na Moskovskom državnom univerzitetu, raspravljali su o potencijalnim ciljevima nuklearnog napada na zapadne gradove.

- Pitanje nije trebamo li ili ne koristiti nuklearno oružje, pravo pitanje je protiv koga ga trebamo upotrijebiti - poručio je Sidorov, koji je izdvojio Sjedinjene Američke Države kao najveću prijetnju za Rusiju.

Dok je Sidorov govorio, ubacivao se voditelj emisije Solovjov, koji je počeo nabrajati gradove koje bi trebalo napasti. 

- Pariz, Marseille, Lyon. Šta bismo trebali uništiti u Njemačkoj za njihov Taurus - upitao je, na što su gošće emisije sasvim ozbiljno počele nizati svoje prijedloge.

- Hamburg, Garmisch-Partenkirchen? Garmisch-Partenkirchen je malen, ne vrijedi projektila. Projektili su preskupi i vrijede više od toga - kazao je Sidorov.

Na to je voditelj emisije, poznati protagonist ideja ruskog čelnika Vladimira Putina, nastavio nabrajati imena evropskih gradova.

- Možda München? Možda bismo trebali imati glasanje publike, vidjeti koje su gradove spremni poštedjeti - kazao je sasvim ozbiljno.

Sidorov se zatim iznova okrenuo prema SAD-u.

- Oni su glavni igrač. Sve ove evropske zemlje koje smo naveli samo su njihove lutke. Glavni igrač sada nije u dobroj situaciji, a mi moramo kreirati situaciju u kojoj on neće moći igrati - poručio je. 

Tu se iznova uključio Solovjov, koji je ponovio da se "Rusija mora obračunati s Evropljanima".

Ostali gosti predložili su zatim da se Evropljanima ukine dotok plina, ali za voditelja emisije to je "preblaga kazna".

- U ovom trenutku čak ni upotreba nuklearnog oružja neće zaključiti ovaj rat. Ljudsko ludilo je doseglo svoje granice. Zapad se neće zaustaviti ni pred čime. Mi se moramo boriti protiv toga sa svim čime raspolažemo - kazao je Solovjov. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.