open-navfaktor-logo
search
Trenutno u zatvoru
Raspisana potjernica za Savom Marinkovićem, Macan ga označio kao direktnog ubicu policajaca
Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo i naredio raspisivanje međunarodne potjernice za Savom Marinkovićem, koji se dovodi u vezu s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
29.12.2021. u 16:11
get url
text

Istom odlukom određen mu je jednomjesečni pritvor po potjernici.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

To znači da će Marinković, nakon eventualnog hapšenja, automatski biti sproveden u pritvor.

Marinkovića je kao direktnog izvršioca ubistva sarajevskih policajaca tokom davanja iskaza u Tužilaštvu KS označio Aleksandar Macan, za kojim je također bila raspisana potjernica, a koji se prošle sedmice u pratnji advokata, predao Tužilaštvu Kantona Sarajevo. 

On je, navodno, a kako je to u javnost iznio njegov advokat, do u detalje ispričao detalje iz kobne noći, kada su policajci MUP-a KS naletjeli na grupu automafijaša koji su na Alipašinom Polju pokušavali ukrasti "golf 6", hrvatskih registarskih oznaka. 

Podsjećamo, iz izvora bliskih istrazi moglo se čuti da je Macana sa ovim slučajem povezao njegov DNK koji je izdvojen na automobilu koji je bio predmet krađe. Također, sa ovim slučajem povezuju ga i određene komunikacije nakon razbijanja aplikacije SKY, koju su koristili brojni kriminalci iz regiona. 

Marinković se trenutno nalazi u zatvoru u Njemačkoj, gdje je pritvoren zbog drugog krivičnog djela. Nakon što bude pušten na slobodu, trebalo bi uslijediti njegovo hapšenje i izručenje BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.