open-navfaktor-logo
search
Libanska MTV
Raspravljali o političarima: Poznati novinar i bivši ministar se potukli u programu uživo
Rasprava između iskusnog novinara i bivšeg ministra tokom programa uživo na privatnoj televiziji u Libanu eskalirala je u tuču.
22.07.2023. u 17:49
get url
text

Simon Abou Fadel, jedan od poznatijih libanskih novinara i Wiam Wahab, bivši ministar zaštite životne sredine, u četvrtak su bili gosti političkog talk showa "Vrijeme je", na bejrutskom televizijskom kanalu MTV. 

Razgovarali su o tome da li političare treba kazniti ako budu proglašeni krivima za opstrukciju predsjedničkih izbora, objavio je arabnews.fr.

Tokom rasprave, početna verbalna prepirka između Fadela i Wahaba prerasla je u ozbiljnu tuču. Galamili su obojica sve dok Wahab nije bacio čašu vode na Fadela, a onda su se potukli. 

Tuča nije prestala uprkos intervenciji obezbjeđenja u studiju, a nastavljena je i ispred zgrade televizije.

Prema snimku koji kruži društvenim mrežama, libanski vojnici intervenisali su kako bi smirili situaciju.

Komentatori na društvenim mrežama kritizirali su MTV jer nije spriječio nasilje i optužili voditelja Marcela Ghanema da redovno provocira goste svoje emisije i okreće ih jedne protiv drugih.

Ralph Nader kritizira MTV zbog postavljanja videa tuče na Twitteru i smatra da bi kanal trebao poboljšati izbor gostiju ili otići na odmor ovog ljeta jer "zemlja treba da se opusti, a ne da udara i udara".

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.