open-navfaktor-logo
search
Selo Stošnica
Razbojnici upali u kuću starice kod Vozuće, tražili novac i nanijeli joj povrede
Dvije zasad nepoznate osobe tokom protekle noći upale su nasilno u kuću starice Ljeposave Petković (77) u selu Stošnica kod Vozuće, u općini Zavidovići, te su uz upotrebu sile od nje tražili novac.
07.12.2023. u 13:28
get url
text

Kako je za Faktor potvrdio glasnogovornik Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić, upad u kuću Policijskoj stanici Zavidovići prijavljen je u 1.30 sati.

- Tom prilikom oštećenoj Lj. P. su nanesene lakše tjelesne povrede. Nakon što im je rekla da nema novca, napustili su kuću - kazao je Valentić za Faktor.

Dodao je da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, te da je na mjestu događaja obavljen uviđaj.

Trenutno pripadnici Policijske stanice Zavidovići zajedno sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije vrše opsežne mjere i radnje s ciljem identifikovanja i pronalaska počinilaca ovog krivičnog djela.

Dodatnu težinu cijelom slučaje daje da se radi o ženi, povratnici srpske nacionalnosti u ovo mjesto. 

- Prema dosadašnjim saznanjima kojima raspolaže policija, ovaj napad nema nacionalni predznak i kvalifikovan je kao razbojništvo u pokušaju, odnosno motiv je koristoljublje - kazao nam je portparol zeničke policije. 

U tom pravcu ide i izjava napadnute starice koja je za Srnu rekla da su razbojnici u njenu kuću provalili tako što su sjekirom razvalili vrata i potom od nje tražili novac.

- Rekla sam da nemam, otkud mi novac - navela je Petković, te dodala da je jedan od napadača onda pozvao drugog da bježe, nakon čega su napustili kuću i udaljili se. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.