open-navfaktor-logo
search
Živinice
Razbojnička četvorka iza rešetaka: U grupama upadali u kladionice i pumpe i pljačkali ih
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog tužioca i odredio jednomjesečni pritvor za Ibrahima Alimanovića (22), Ibrahima Padžića (23), Muhameda Slomića (19) i Halila Omerovića (20), svi iz Živinica.
15.02.2021. u 10:21
get url
text

Oni se sumnjiče da su kao saučesnici počinili četiri krivična djela razbojništva.

Naredbom o provođenju istrage se Padžiću i Omeroviću na teret stavljaju po četiri navedena krivična djela, Slomiću tri i Alimanoviću učešće u dva razbojništva.

Kantonalni sud Tuzla je Salmiru Begiću (20) iz Živinica, umjesto mjere pritvora, odredio različite mjere zabrane. Begić je osumnjičen da je kao saučesnik, sa ostalim osumnjičenim osobama, učestvovao u izvršenju jednog krivičnog djela razbojništvo.

- Postoji osnovana sumnja da su pomenuti, u periodu od 25.1. do 08.2.2021. godine u grupama od po tri ili četiri osobe, automobilom dolazili do tri sportske kladionice i jedne benzinske pumpe u Živinicama i bližoj okolici, te maskirani i naoružani pištoljem ili drvenim i metalnim palicama ulazili u objekte i prijeteći upotrebom oružja od radnika uzimali određene iznose novca iz kase. U četiri razbojništva u ovim objektima su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 4.900 KM - saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Pripadnici Odjela krim-policije PU Živinice su operativnim radom na terenu identifikovali osumnjičene, te su ih uhapsili 12. februara.

- Nakon kriminalističke obrade pet osumnjičenih osoba je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. U toku su različite istražne radnje u ovom predmetu - naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.