open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Ročište trajalo sedam minuta: Stojnić saglasan sa kućnim pritvorom
Pred sudijom za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine Stankom Blagićem danas je održano ročište povodom prijedloga Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje kućnog pritvora i mjera zabrane MMA borcu i poznatom sarajevskom ugostitelju Denisu Stojniću.
01.11.2022. u 13:20
get url
text

Njega Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, kako je to zvanično saopćeno iz te pravosudne institucije, sumnjiči za krivično djelo primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

VEZANI TEKST - Tužilaštvo BiH: Kućni pritvor za Stojnića, uz zabranu kontakata, dovoljan za neometano vođenje istrage

Za razliku od Stojnićevog jučerašnjeg ispitivanja u Tužilaštvu, koje je, prema izjavi njegovog advokata Omara Mehmedbašića, trajalo čak sedam sati, današnje ročište je trajalo tek sedam minuta.

Stojnić je, prema Mehmedbašićevim riječima, jučer tokom ispitivanja priznao trgovinu utjecajem, ali je negirao navode o njegovoj navodnoj umiješanosti u navođenje na prostituciju.

Tužilaštvo BiH jutros je u svom saopćenju istaknulo kako smatra da će se određivanjem kućnog pritvora, uz mjere zabrane koje podrazumijevaju i zabranu kontakta i sastajanja s drugim osobama povezanim s predmetom, postići neometano vođenje postupka.

Stojnićev branilac, kao i sam Stojnić, kazali su da su saglasni sa prijedlogom Tužilaštva.

- Nemamo nikakvih primjedbi, to je plod dogovora - kazao je Mehmedbašić.

Sud će svoju odluku donijeti naknadno, te o njoj obavijestiti strane u postupku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.