open-navfaktor-logo
search
Sud u Sarajevu
Roditelji Alme Suljić razočarani Berberovićevim negiranjem krivnje; advokat pojasnio zašto se tako izjasnio
Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas se Armin Berberović, optužen da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić, izjasnio da nije kriv.
11.12.2023. u 14:04
get url
text

VEZANI TEKST - Armin Berberović se izjasnio da nije kriv za nesreću u kojoj su poginule dvije mlade doktorice

Današnjem ročištu prisustvovali su i Edin i Adela Suljić, roditelji Alme Suljić, koja je preminula mjesec nakon teške nesreće na Marijinom Dvoru, nakon što su se ljekari KCUS-a sve to vrijeme borili za njen život.

Oni nakon ročišta nisu krili razočarenje time što je Berberović negirao krivnju, kazavši kako ne znaju kad im je bilo gore - na dan kada su sahranili dijete ili danas kada se Berberović izjasnio da nije kriv.

- Ne znam šta mi je bilo gore, kada je bila nesreća, kada smo sahranili dijete ili ovaj današnji dan da ovakvo nešto doživimo. Ne znam…. - kazala je Almina majka.

Almin otac je rekao kako "ne razumije da se neko može tako izjasniti poslije svega", dodavši da je za porodice ovo još jedan veliki stres.

- Mislio sam postoji mrva čovječnosti i ljudskosti, ali sam se prevario. Ovo je bolno i stresno i poredim ga sa danom nesreće - kazao je Edin Suljić.

Oni su poručili i da ne pristaju ni kakve pregovore, dogovore i da traže maksimalnu kaznu za počinioca.

- Apelujemo na sve institucije da što prije i hitno dođe do promjene zakona gdje bi se za ovakvo divljaštvo na cesti ova kazna barem uduplala. Dvadeset godina je smiješno za ova dva ubistva - kazala je Adela Suljić.

Berberovićev branilac, advokat Rusmir Karkin, pojasnio je zašto je njegov branjenik negirao krivnju.

- Da se izjasnio da je kriv ne bi bilo suđenja. Bio bi zakazan glavni pretres gdje bi se razgovaralo o otežavajućim i olakšavajućim okolnostima. To je razlog što se on izjasnio da nije kriv - rekao je Karkin dodavši kako je pravo optuženog da se izjasni da nije kriv.

- Pokušat ćemo tokom suđenja ispraviti određene činjenice koje mi smatramo da nisu pravilno utvrđene. Sve ostalo je na sudu - rekao je Karkin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.