open-navfaktor-logo
search
Hapšenje na Jahorini
Sa Mladenom Samardžijom bila bivša supruga nekadašnjeg predsjednika VSTV-a Tegeltije
Banjalučanka Tijana Tegeltija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije, saslušana je danas nakon hapšenja Mladena Samardžije na Jahorini.
11.12.2023. u 18:50
get url
text

Ona je, kao nezvanično saznajemo, nakon informativnog razgovora puštena.

Milan Tegeltija je aktuelni savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika i predsjednik Fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke. State Department je u januaru prošle godine tadašnji bračni par Milana i Tijanu Tegeltija stavio na američku crnu listu.

Tijana Tegeltija je navodno u vezi sa Samardžijom i prilikom današnjeg hapšenja na Jahorini bila je s njim kada je upala policija.

Samardžija je inače jedan od najtraženijih bjegunaca sa liste Europola, a uhapšen je danas na Jahorini u okviru akcije "Tokio" zbog sumnje da se bavio preprodajom kokaina. Uhapsili su ga pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a pod nadzorom Tužilaštva BiH. 

Potjernicu za njim raspisala je Slovenija za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

- U okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet koja je trajala duži period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je M.S. nastavio da nakon bjekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom  opojnim drogama na području Evropske unije, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Crne Gore, te je samom istragom dokumentovan prijevoz i prodaja više od 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina - saopćeno je danas iz MUP-a RS-a. 

VEZANI TEKST - Detalji hapšenja Mladena Samardžije na Jahorini: Oduzet kilogram kokaina, 122.580 eura...

U akciji "Tokio" sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvovali su i službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i uz podrušku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.