open-navfaktor-logo
search
Obavljena ceremonija
Sa Sarajevskog aerodroma počeli saobraćati direktni letovi za Hurgadu
Prvi direktni i redovni letovi iz Sarajeva za Hurgadu počeli su saobraćati danas.
06.05.2022. u 18:15
get url
text

Po dolasku prvog aviona iz Hurgade, Međunarodni aerodrom Sarajevo obavio je ustanovljenu ceremoniju primivši prvi let sa "vodenim pozdravom", što je visoko cijenjeno od Egipta i posade Air Caira, saopćila je Ambasada Egipta.
 
NJ. E. ambasador Arapske Republike Egipat, Yasser Sorour, pozdravio je i poželio dobrodošlicu članovima posade Air Caira, a svim putnicima, državljanima BiH, poželio sigurno putovanje i ugodan boravak u prekrasnom gradu Hurgadi, savjetujući ih da iskoriste odmor da posjete različita mjesta u Egiptu, posebno Luksor.
 
- Direktan let iz Sarajeva za Hurgadu značajno doprinosi razvoju privrede i turizma između Bosne i Hercegovine i Arapske Republike Egipat – istakao je ambasador Sorour.

Također, izrazio je nadu i spremnost da radi na uspostavljanju direktnog leta između Sarajeva i Kaira 2023. godine, što će biti još jedna odskočna daska u razvoju čvršćih veza između dvije sestrinske zemlje.
 
NJ. E. Sorour ohrabruje državljane Bosne i Hercegovine da iskoriste ovu priliku i kontaktiraju svoje turističke agencije kako bi rezervirali svoja mjesta za Hurgadu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.