open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Sabaheta Džindo ponovo uhapšena zbog krađe
Pedesetdevetogodišnja Sabaheta Džindo, poznata kradljivica iz Sarajeva, ponovo je jučer uhapšena zbog krađe. 
28.08.2018. u 12:42
get url
text
Sabaheta Džindo

Iz MUP-a Kantona Sarajevo, navodeći inicijale, saopćili su kako su Džindo u 14 sati uhapsili policajci Sedme Policijske uprave, i to zbog sumnje da je počinila krađu na štetu G. Š. iz Makedonije i firme "Best". 

Ona je nakon hapšenja predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju njenih kriminalnih aktivnosti.

Džindo je, inače, uhapšena i krajem jula u Banjoj Luci, a tada joj se na teret stavljalo i krivično djelo tjelesna povreda.

Sabaheta je prije hapšenja opljačkala ženu u butiku koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Banjoj Luci tako što joj je otela torbu, a pri tome, u namjeri da ukradenu torbu zadrži, nasrnula je na nesretnu ženu te joj je nanijela povrede.

Džindo je sarajevskoj policiji, ali i šire, poznata po krađama. Ona se, između ostalog, u septembru 2015. godine našla i na crvenoj Interpolovoj potjernici i to upravo zbog krađe.

Osim toga, Džindo je 2015. godine hapšena na području Istočnog Sarajeva gdje je na djelu uhvaćena u frizerskom salonu i to dok je pokušavala ukrasti novčanik.

Nekoliko dana prije ovog hapšenja Džindo je prošla i kroz policijske evidencije u Banjoj Luci, a zbog sumnje da je u prostorijama trgovinske radnje u centru grada iz torbice jedne žene ukrala novac u iznosu od 107 KM.

Međutim, tada je nedugo nakon hapšenja puštena na slobodu pa se obrela u Istočnom Sarajevu. U maju mjesecu iste godine je pritvorena zbog krađe novčanika sa 420 KM u Živinicama, ali poslije toga na djelu je uhvaćena još nekoliko puta.

Džindo je tražena u svim gradovima u našoj zemlji, zbog bezočnih krađa u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično, zbog čega je i osuđivana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.