open-navfaktor-logo
search
Odbacio ga 10 metara
"Sad ću ti j.... mater": Sarajlija (22) optužen da je autom namjerno pokušao ubiti sugrađanina
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Benamina Tabakovića, zvanog Amin (2001), zbog krivičnog djela pokušaja ubistva.
11.10.2023. u 16:49
get url
text

On se potvrđenom optužnicom tereti da je 20. marta 2020. godine oko 20 sati, na području općine Novi Grad, nakon što je primjetio da A. Z., sa kojim je odranije bio u zavadi, stoji ispred prodavnice, upravljajući automobilom marke "passat 6" i u namjeri da A. Z. usmrti, naglo startovao na gas i krenuo vozilom u njegovom pravcu.

Vozilom ga je udario i odbacio ga desetak metara na asfaltnu podlogu, a zatim se udaljio s mjesta događaja, uslijed čega je oštećeni zadobio teške povrede glave.

Prema činjeničnom opisu iz optužnice, on je ugledavši A. Z. ispred prodavnice najprije nekoliko puta prošao vozilom pored njega, da bi potom, na udaljenosti od nekih 50-ak metara od njega, zaustavio vozilo, izašao iz njega i obratio mu se riječima: "Pič...., nismo se tako dogovorili, povuci tužbu", nakon čega je sjeo u vozilo i dovezao se bliže, na oko 20 metara, te izašao iz vozila sa pajserom u ruci, obraćajući mu se riječima: "Sad ću ti j.... mater". 

- Kada mu je A. Z. rekao da se nisu ništa dogovarali i da produži dalje, stavio je pajser u gepek, ušao u vozilo, i u namjeri da usmrti A. Z., naglo startovao na gas i krenuo  vozilom u njegovom pravcu. A. Z. je u tom trenutku stajao na rubu trotoara i ulice. Prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario je A.Z. u predjelu desne noge, nabacivši ga na haubu, kojom prilikom je A. Z. udario glavom u vjetrobransko staklo, a zatim ga  odbacio desetak metara na asfaltnu podlogu  i udaljio se sa lica mjesta - navedeno je u optužnici. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.