open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Sams-Group Kakanj i Tešanjski kiseljak dobili koncesije za crpljenje vode
Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i direktor Sams-Group d.o.o. Kakanj Amer Hadrović potpisali su ugovor o dodjeli koncesije za eskploataciju prirodne vode iz vodozahvata "Hladivode" kod Kaknja.
25.12.2020. u 14:31
get url
text

Koncesija je dodijeljena na period od 30 godina. Pored jednokratne koncesione naknade u iznosu od 5.418,48 KM, koncesionar će plaćati tekuću koncesionu naknadu u visini od 1,5 posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog eksploatacijom izvorišta.

Ministar Bašić ranije je sa direktorom kompanije "Tešanjski kiseljak" d.o.o. Tešanj Arminom Hrvićem potpisao ugovor o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne vode sa izvorišta "Dolac" u Raduši kod Tešnja. Koncesija je dodijeljena na 30 godina, a "Tešanjski kiseljak" će osim jednokratne koncesione naknade od 15.000 KM, također plaćati i tekuću naknadu u visini 1,5 posto ukupnog prihoda ostvarenog korištenjem izvorišta.

- Zeničko-dobojski kanton obiluje brojnim izvorištima prirodne vode, čiji je kvalitet nadaleko poznat. Opredjeljenje Vlade je da sve raspoložive resurse stavimo u funkciju razvoja, od kojeg će korist imati cjelokupno društvo - rekao je ministar i v.d. premijera Bašić, saopćio je Press ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.