open-navfaktor-logo
search
Ispraćaj policajaca
Sarajevo se oprašta od heroja u plavom: Bolna tišina na dženazi Adisu Šehoviću
Lokalno mezarje bilo je premalo da prihvati veliki broj onih koji su se na ovaj način željeli oprostiti od Adisa
29.10.2018. u 14:50
get url
text

{$galerijaFotografija}

Teška tišina i velika tuga pokrila je danas Sarajevo koje se oprašta od svojih najboljih sinova.

Nakon sahrane Davora Vujinovća na groblju Sveti Josip, hiljade ljudi došlo je i na lokalno groblje u Buča Potoku na dženazu njegovom kolegi Adisu Šehoviću.

{$galerijaFotografija}

Počasne straže u uniformama stoje na terenu lokalne škole u čijem dvorištu gdje je i klanjana dženaza, s obzirom na to da je lokalno mezarje bilo premalo da prihvati veliki broj onih koji su se na ovaj način željeli oprostiti od Adisa. 

{$galerijaFotografija}

Dženazu predvodi mufija sarajevski Enes ef. Ljevaković.

-  Adis je čuvao nas grad, naše Sarajevo, dok je čuvao naš grad on je ubijen. Molim dragog Boga da mu podari lijepi Džennet,  a da nama podari hrabrost da podnesemo njegov gubitak - kazao je jedan od imama. 

Kao i od Davora, i od Adisa su se danas oprostili mnogobrojni članovi najuže porodice, prijatelji, stotine kolega, ali i mnogobrojni građani Sarajeva. 

Sa ovog svijeta Adis je ispraćen uz sve policijske počasti, a baš kao i u slučaju njegovog kolege Davora, i za Adisa je ispaljena počasna salva.

Oproštaj od časnih policajaca danas je organizovan i u sali sarajevske općine Novi Grad gdje je održana komemoracija ubijenim policajcima. U sali niko nije mogao zadržati suze dok su i ubijenim policajcima govorili, prijatelji, kolege i njihovi nadređeni. 

Vujinović i Šehović prošle sedmice su svirepo ubijeni, a zasuti su rafalnom paljbom jer su kriminalce zatekli na djelu.

U cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca, a Sindikat policije KS-a je pozvao građane da "dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti".

20181029143533_0J4A0444.JPG
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.