open-navfaktor-logo
search
Ispit za nove generacije
Savjeti za trgovanje kriptovalutama stižu iz Goražda
U Goraždu je osnovana kompanija EISS specijalizovana za savjetovanje i podršku u području kriptovaluta, jedinstvena u Bosni i Hercegovini, jer u našoj zemlji ima zainteresovani za trgovanje kriptovalutama, a najpoznatija je Bitcoin.
11.05.2022. u 20:36
get url
text
Šehić

Iako u Bosni i Hercegovini još uvijek nije ozakonjeno trgovanje kriptovalutama, osnivači kompanije Ismar i Erna Šehić istakli su da im je želja svojim primjerom motivisati ljude da se educiraju u ovoj oblasti kako bi postali finansijski neovisni.

- Mnogo koraka smo napravili prije drugih u Bosni i Hercegovini. Zašto ne bi radili ono što već rade u Dubaiju, New Yorku i drugim zemljama u svijetu gdje kriptovalute prepoznaju kao moćno sredstvo ubrzanja nove ekonomije za nove generacije. Cilj nam je promijeniti način razmišljanja o investiranju u kriptovalute. Zato pokrećemo investicioni fond koji ću ja voditi. Ovo je jedan od najboljih trenutaka za ulaganje. Generacija poput moje je mnogo bliže kripto svijetu i plaćanju kriptovalutama iako je to kod nas još uvijek misaona imenica – poručuje Ismar Šehić.

Osim edukacije u oblasti kriptovaluta cilj novoosnovane kompanije obuka za samostalan rad sa kriptovalutama, razumijevanje digitalnog tržišta i njihovog mjesta u tradicionalnom finansijskom sistemu.

- Osnovali smo firmu prvenstveno da edukujemo ljude u Bosni i Hercegovini o kriptovalutama koje su uveliko zastupljene u zemljama zapadne Evrope. Većina onih koji promovišu kriptovalute ili rade edukacije ili vam govore ono što vi želite čuti, a ne ono što je realno. Sigurno da nije lako na tržištu kriptovaluta napraviti profit, ali je moguće uz pravilno znanje i njegovu upotrebu. To mnogo olakšava uspjeh na tržištu - ističe Šehić.

Prvi edukacioni kurs o kriptovalutama za koji su prijave već počele bit će organizovan sredinom maja i bit će besplatan. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.