open-navfaktor-logo
search
Podnesen izvještaj
Šest osoba i firma iz Banje Luke osumnjičeni da su prevarili banku za 184.000 KM
PU Banja Luka podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaje protiv šest osoba i jednog privrednog društva iz Banje Luke zbog sumnje da su raznim malverzacijama prilikom dobijanja kredita, oštetili banku za 184.000 KM.
23.02.2024. u 15:23
get url
text
Izvještaji su podneseni protiv G. M. iz Doboja zbog krivičnih djela prevara, falsifikovanje isprave i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, zatim protiv S. M. iz Doboja, M. V., D. V., M. V. svi iz Srpca i A. J. iz Modriče zbog sumnje da su počinili krivična djela falsifikovanje isprave i obmana pri dobijanju kredita i privrednog društva iz Banjaluke zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita.
Osumnjičeni G. M. se tereti da je u periodu od maja do novembra 2022. godine, kao odgovorno lice privrednog društva, sa ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi dovelo u zabludu S. M., M. V., D. V., M. V., A. J. i banku, tako što je napravio i ovjerio lažnu dokumentaciju.
Takvu dokumentaciju su ostali osumnjičeni predali banci i podnijeli zahtjev za kredit, a G. M. im je zauzvrat obećao da će pola tog iznosa plaćati za njih.
- Privredno društvo se sumnjiči da je tokom 2022. godine dovelo u zabludu banku, na način da su odgovorna lica društva, sačinila i ovjerila neistinite podatke. Navedenim krivičnim djelima banka je oštećena za iznos od 184.000 КM – istakli su iz policije.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.