open-navfaktor-logo
search
Međunarodna potjernica
SIPA pretresa u Bosanskoj Gradišci, tragaju za osobom koja je ugrozila sigurnost u BiH i Srbiji
Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u toku su policijski pretresi na području Bosanske Gradiške, u predmetu organiziranog kriminala.
11.11.2021. u 09:40
get url
text

Akcija se realizira u predmetu saradnje tužilačkih i pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a sa ciljem rasvjetljavanja teških krivičnih djela, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Na terenu se nalaze policijski službenici SIPA-e, koji na temelju međunarodne potrage obavljaju pretrese i tragaju za osumnjičenom osobom koja se dovodi u vezu sa teškim krivičnim djelima.

Akcija se realizira na temelju međunarodne potjernice pravosudnih institucija R Srbije, a odnose se na osobu osumnjičenu za organizirani kriminal i teška krivična djela, koja su ozbiljno ugrozila sigurnosnu situaciju na području Srbije i Bosne i Hercegovine.

- U interesu rada na predmetu više informacija ne možemo davati - zaključuju iz Tužilaštva BiH.

Iz SIPA-e je saopćeno da pretresaju stambene prostorije i pomoćne objekte na sedam lokacija u Bosanskoj Gradišci, s ciljem dokumentovanja krivičnog djela "Organizovani kriminal", u vezi sa krivičnim djelom "Neovlašten promet opojnim drogama" i "Pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela".

Za jednom osobom se traga, kako su dodali, na osnovu raspisane potjernice NCB Interpola Beograd, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo na teritoriji Republike Srbije.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u istražnom postupku. Akciju provode po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS-a i u koordinaciji sa MUP-ovima Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Nakon okončanja navedenih aktivnosti bt će dostavljen izvještaj Sudu Bosne i Hercegovine i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dodaje se u saopćenju SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.