open-navfaktor-logo
search
Pretresi
SIPA provodi raciju u prihvatnom centru Lipa u Bihaću
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine u sklopu operativne akcije "Istok Swot", na području šireg lokaliteta privremenog prihvatnog centra Lipa u Bihaću danas provode raciju.
05.12.2023. u 09:53
get url
text

Izvršeno je privremeno ograničenje slobode kretanja unutar centra, te pregled osoba, stvari i prostorija s ciljem pronalaska osoba koje tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika centra. Također, cilj je identifikacija organizatora grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata, kao i izvršenje drugih krivičnih djela, saopćeno je iz SIPA-e.

Racija se provodi u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), te Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.