open-navfaktor-logo
search
Krijumčarenje
SIPA u Sarajevu uhapsila Tunižanku
U okviru akcije kodnog naziva "Maroko" uhapšena je jedna osumnjičena osoba, saopćilo je Tužilaštvo BiH.
30.01.2020. u 08:48
get url
text

Radi se o stranoj državljanki sa područja Tunisa, koja je osumnjičena za krivično djelo krijumčarenja migranata i ometanje rada pravosuđa. Postupajući po nalogu tužioca, policijski službenici SIPA-e uhapsili su je na području Sarajeva.

Osumnjičena je pod istragom u predmetu u kojem je ranije uhapšen državljanin Tunisa, a osumnjičena je da je zajedno sa navedenom osobom, učestvovala u krivičnim djelima povezanim sa krijumčarenjem ilegalnih migranata u BiH.

Također, osumnjičena je i za krivično djelo ometanja rada pravosuđa, jer su prikupljeni dokazi da je vršila utjecaj na svjedoke u predmetu u kojem se procesuira njen suprug. Nakon što bude predata postupajućem tužiocu, osumnjičena će biti ispitana i bit će donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Aktivnosti su realizirane u saradnji sa partnerskim agencijama, SIPA, OSA BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo. Osumnjičena se tereti za krivično djelo Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata  iz člana 189a. KZ BiH, kao i za krivično djelo ometanja rada pravosuđa iz člana 241. KZ BiH, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.