open-navfaktor-logo
search
Akcija Cezar
SIPA u Velikoj Kladuši uhapsila jednu osobu zbog krivotvorenja službene isprave, oduzet notarski pečat
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Velike Kladuše realizovali operativnu akciju "Cezar", u sklopu koje je  pretresena jedna lokacija.
09.06.2023. u 12:38
get url
text

Uhapšena je jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo krivotvorenje službene isprave, saopćila je SIPa.

Uhapšeni će u toku dana biti sproveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opći poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Općinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.