open-navfaktor-logo
search
Aktivnosti još traju
SIPA: Zbog sumnje u poresku utaju pretresi preduzeća "Sector Security" i "Bodygard-Filenković"
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavljaju realizaciju operativnih aktivnosti na terenu, koje su započete jutros na više lokacija.
15.07.2021. u 16:53
get url
text

Postupajući po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policajci SIPA-e su započeli pretrese sjedišta pravnih lica "Sector Security" d.o.o. Banja Luka i "Bodygard-Filenković" d.o.o. Bihać, kao i njihovih poslovnih jedinica na ukupno 18 lokacija, na području Banje Luke, Doboja, Trebinja, Bijeljine, Pala, Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Viteza, Mostara, Livna, Sanskog Mosta, Prijedora, Kozarca, Bosanske Gradiške i Zenice.

VEZANI TEKST - SIPA pretresa na 18 lokacija širom BiH, na meti utajivači poreza

Pretresi se realiziraju zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela - poreska utaja ili prevara, utaja poreza i doprinosa, te poreska utaja.

U dosadašnjem toku aktivnosti policijski službenici su otkrili i privremeno oduzeli raznu poslovnu dokumentaciju i računarske jedinice, te određenu količinu novca za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja krivičnog djela.

Aktivnosti se provode u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, kao i sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog kantona, Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Kantona 10, Zeničko-dobojskog kantona i Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Operativne aktivnosti policijskih službenika su još u toku, saopćeno je iz SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.