open-navfaktor-logo
search
Završena manifestacija
Slobodarski dani u Bužimu, sjećanje na više od 500 poginulih
Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić naveo je da se Bužimu moraju desiti pobjede koje će nositi privrednici, poljoprivrednici, zajedno sa predstavnicima u vlasti
16.08.2019. u 18:37
get url
text

Nakon 12 dana vjerskog, sportskog i kulturnog programa u Bužimu je sinoć održana završnica Slobodarskih dana, manifestacije koja je održana 24. put s ciljem sjećanja na više od 500 poginulih boraca u odbrani ovog kraja i Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poručio je da je potrebno činiti sve za porodice poginulih, ali i za Bužim.

- Treba da uradimo sve da ovo mjesto ima perspektivu, da ljudi mogu živjeti od svog rada, da ne odlaze - naglasio je Džaferović.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić naveo je da se Bužimu moraju desiti pobjede koje će nositi bužimski privrednici, poljoprivrednici zajedno s predstavnicima u vlasti.

Sa manifestacije je poručeno da je 24. godišnjica obilježavanja Slobodarskih dana obaveza preživjelih, jer se samo tako čuva sjećanje na najbolje sinove države.

Načelnik Bužima Mersudin Nanić poručio je da žrtva nije bila uzaludna, te da to pokazuje i manifestacija Slobodarski dani.

Edhem Eminić iz Organizacionog odbora manifestacije je naglasio da Bužimljani obilježavaju pobjede, a ne poraze.

- Mi smo porazili mnoge neprijatelje, vojnički - rekao je Eminić.

Kantonalni ministar za pitanja boraca Ermin Zulić istakao je da preživjeli ne zaboravljaju svoje šehide, svog komandanta, generala i svoje borce.

- Oni su u toku rata bili uzor i sad su - kazao je Zulić.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić je istakao da se zbog budućnosti ne smije zaboraviti prošlost.

- Zbog naše djece i unuka ne smijemo upasti u zamku, jer bi izdali naše najbolje sinove koji su dali živote za BiH - naveo je Dedić.

Završnici manifestacije prisustvovao je veliki broj Bužimljana, ali i gostiju iz cijelog kantona i države.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.